اموزش بارداری

اموزش بارداری و بچه داری

اموزش بارداری

اموزش بارداری و بچه داری

در دوران بارداری، دور این کِرِم‌ها خط قرمز بکشید

 به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، دوران بارداری برای هر خانمی جزء حساس‌ترین دوران‌هاست، دورانی که مادر برای حفظ سلامت خود و جنینش باید تا حد ممکن احتیاط‌های لازم را به خرج دهد و از هرچیز مشکوکی دوری کند. آرایش و استفاده از محصولات پوست و مو  و ایمنی آنها  یکی از دغدغه‌های خانم‌ها در این دوران است، اینکه از چه محصولاتی می‌توانند استفاده کنند و چه محصولاتی را نباید به کار ببرند. برای رسیدن به پاسخ این پرسش‌ها سراغ رهنمودهای دکتر بهروز باریک‌بین، متخصص پوست و مو رفتیم تا باتوجه به توصیه‌های او خانم‌های باردار در این دوران با اطمینان بیشتری از روش‌های زیبایی استفاده کنند. 

 

هر ضدآفتابی استفاده نکنید 

 

 

 
در دوران بارداری بهتر است حتی برای انتخاب ضد آفتاب خود نیز دقت بیشتری به خرج دهید و تا جایی که ممکن است سراغ ضدآفتاب‌های شیمیایی نروید تا مواد شیمیایی کمتری جذب پوست‌تان شود و درنتیجه خطر کمتری هم متوجه جنین‌تان شود. بهترین انتخاب؛ ضدآفتاب‌های فیزیکی است که کمتر جذب پوست می‌شوند و با فیلترهای فیزیکی درون خود از پوست در برابر آفتاب محافظت می‌کنند. 
 
کرم‌هایی که نباید در دوران بارداری استفاده کنید 
 
 

دور این کرم‌ها خط قرمز بکشید 

 

 

 
مواد موجود در داروهای موضعی از طریق پوست  جذب بدن ‌می‌شوند و اگر برای جنین مضر باشند ممکن است موجب نقایص مادرزادی یا حتی  مرگ جنین شوند، بنابراین بهتر است در دوران بارداری حسابی حواس‌مان به کرم‌ها و لوسیون‌های موضعی باشد مثلا کرم‏های حاوی ترتینویین  که معمولا برای لایه‏برداری و جوانسازی پوست، درمان جوش‏ها و جای جوش‌ها تجویز می‏شوند، در دوران بارداری ممنوع است چراکه به راحتی جذب پوست می‌شوند و مواد درون آنها می‌تواند در رشد جنین اختلال ایجاد ‏کند. 
 
 از طرفی کرم‏های اسید میوه یا AHA که به‌عنوان لایه‌بردار شناخته می‌شوند چندان مشکلی در دوران بارداری ندارند البته بعد از استفاده از چنین کرم‌هایی محافظت پوست در مقابل آفتاب اهمیت بیشتری پیدا می‌کند چراکه پوست مادر باردار بیشتر مستعد لک است و پوست لایه‌برداری شده هم در صورت مواجهه با آفتاب به راحتی لک می‌شود. 
 
مواد شیمیایی  دیگری هم مانند هیدروکینون و رزورسینول که برای درمان لک به کار می‌روند، نباید در دوران بارداری مصرف شوند و از همین روست که برای خانم‌هایی که دچار لک حاملگی شده‌اند به هیچ وجه چنین کرم‌هایی تجویز نمی‌شود، آنها بهتر است در دوران بارداری برای از بین بردن لک‌ها از  محلول یا کرم ویتامین c و ضدآفتاب‏های فیزیکی  استفاده کنند. 
 
 

لایه بردارها را فراموش کنید 

 

 

 
به طور کلی کرم‏های مرطوب‏کننده معمولی دارای مواد لایه ‏بردار نیستند بنابراین استفاده از آنها مشکلی ایجاد نمی‌کند ولی کرم‏هایی که پوست را تحریک و پوسته‏ریزی ایجاد می‌کنند و لایه‌برداری مختصری انجام می‏دهند، ممکن است دارای میزانی ترتینویین یا رتینول باشند بنابراین بهتر است از آنها استفاده نشود.یادتان باشد بهتر است خانم‏های باردار در مورد تمام کرم‏های مصرفی خود با پزشک متخصص پوست یا زنان مشورت کنند. 
 
 

با خدمات زیبایی خداحافظی کنید 

 

 

 
تولیدکنندگان بوتاکس و ژل‌ها‌ توصیه می‏کنند خانم‏ها در دوران بارداری از این مواد استفاده نکنند چراکه اگر به هر دلیلی مشکلی برای جنین ایجاد شود، اولین متهم، کارخانه سازنده این محصولات تزریقی زیبایی است که مسلما آنها را بدنام می‏کند اما خیلی وقت‌‌ها تزریق دوز مناسب بوتاکسی استاندارد و باکیفیت در خانمی که از بارداری خود اطلاعی نداشته، مشکلی ایجاد نکرده است. اما با این حال بهتر است ریسک نکنیم  و توصیه کنیم که خانم‏ها در دوران بارداری  و شیردهی از تزریق بوتاکس یا سایر ژل‏ها، فیلرها و پرکننده‏ها خودداری کنند. 
 
 

محصولات حاوی سویا  استفاده نکنید 

 

 

 
بیشتر افراد فکر می‌کنند مواد گیاهی فقط فایده دارند و هیچ ضرری برای بدن ندارند. هرچند در حالت عادی محصولات مراقبت پوست که حاوی عصاره سویا هستند برای بدن خطری ندارند و حتی گاهی هم توصیه می‌شوند اما مصرف این مواد در دوران بارداری باعث تشدید ماسک بارداری (لکه‌های تیره روی پوست صورت) می‌شوند. البته استفاده از روغن ترنج هم در دوران بارداری دقیقا همین کار را می‌کند و این اثر  احتمالا به دلیل حالت  استروژنی سویاست بنابراین توصیه می‌شود اگر دچار لک‌های بارداری یا ملاسما شده‌اید برای جلوگیری از تشدید رنگ این لک‌ها سراغ مصرف محصولات حاوی سویا نروید. 
 
کرم‌هایی که نباید در دوران بارداری استفاده کنید 
 
 

لیزر نکنید بهتر است 

 

 

 
استفاده از لیزر در دوران بارداری از نظر پزشکی هیچ اشکالی ندارد چراکه لیزر یک نور است که نفوذ آن داخل پوست چندان زیاد نیست و عمق آن نهایتا بیشتر از چند میلی‏متر نمی‌شود اما باتوجه به حساسیت این دوران، استرس‌های مادر و اینکه اگر به هر دلیلی مشکلی در جنین به وجود بیاید ممکن است آن را به لیزر ارتباط بدهند، معمولا پزشکان و تولیدکنندگان دستگاه‏های لیزر توصیه می‏کنند در دوران بارداری خانم‌ها سراغ این روش نروند. 
 
 

 کدام مواد آرایشی خطرناک هستند 

 

 
اول  از همه باید یادتان باشد برای انتخاب و استفاده از مواد آرایشی، بهداشتی در دوران بارداری حتما سراغ پزشک متخصص خود بروید و با مشورت او از لوازم آرایشی استفاده کنید.از طرف دیگر تمام تحقیقات علمی و پزشکان متخصص هم‌عقیده‌اند که  استفاده زیاد از مواد آرایشی و بهداشتی- به‌خصوص در سه ماهه اول بارداری- اصلا به صلاح نیست، البته هنوز قطعیتی درباره میزان استفاده از این مواد وجود ندارد اما در این دوران احتیاط بیشتر شرط عقل است. 
 
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید  استفاده از مواد آرایشی، بهداشتی با برندهای تایید شده است که مواد مضر و سمی در آنها وجود ندارد. همچنین سراغ محصولاتی بروید که برچسب مواد تشکیل‌دهنده دارند تا اگر ماده‌ای خطرساز برای جنین در آن وجود دارد از مصرف آن خودداری کنید. مواد خطرناک در بارداری: Lead(یک نوع ماده سرب)، Salicylic acid (سالسیلیک اسید)، Phthalates(فتالات)، Retinol A و Parabens. 
 
باید یادتان باشد برای آرایش صورت‌تان از محصولات عاری از مواد سرطان‌زا استفاده کنید همچنین اگر آکنه دارید و فکر می‌کنید، باید از لوازم آرایش مخصوص پوست‌های آکنه‌دار کمک بگیرید سخت در اشتباهید زیرا این محصولات حاوی رتینول و سالسیلیک اسید هستند که همان‌طور که گفته شد در دوران بارداری خطرناکند. 
 
 

کدام عطر و اسپری؟ 

 

 

 

استفاده از عطر و اسپری در دوران بارداری خطری جدی‌ به بار نمی‌آورد، تنها مشکل بارداری با مواد معطر این است که به دلیل حساسیت بیشتر خانم‌ها به بو‌ها در این دوران ممکن است به آنها حالت تهوع، سرگیجه و سردرد دست بدهد بنابراین اگر می‌خواهید در این دوران چنین دردسرهایی نداشته باشید بهتر است عطر و اسپری نزنید و برای رفع بوی بد قسمت‌هایی از بدن‌تان که زیاد عرق می‌کنند هر چند ساعت یک‌بار آنها را بشویید.

هفته بیست و ششم بارداری (مادران حتما بخوانند)

در هفته بیست و ششم بارداری، چشم های کودک در حال حاضر شکل گرفته اند، آنها دارای رنگ متمایز هستند، اما نوزاد هنوز قادر به باز کردن آنها نیست. او غذا را با جوانه های چشایی در زبان او می سوزاند. مطالعات نشان داده است که در این دوره کودک چیزهای شیرین تر به جای محصولات با عطر و طعم تلخ ترجیح می دهد.

در هفته بیست و ششم بارداری علیرغم این واقعیت که بافت چربی رشد می کند، بر شکل گیری آن اثر نمی گذارد. در حین سونوگرافی ، می توانید حتی مژه ها و ابروهای کودک را مشاهده کنید. کودک به تغییرات خارجی واکنش نشان می دهد، بنابراین مادر باید کودک را با صدای ملایم و گوش دادن به موسیقی نرم و راحت با او صحبت کند.

این زن دچار درد شدید در دندان ها و پشت های ناشی از رشد کودک است، تا این زمان وزن آن حدود ۸۵۰ گرم (۳۰ اونس) است و حرکات قوی ایجاد می کند. برای تسکین درد، یک تشک مخصوص برای بارداری خریداری کنید، اما ابتدا از این موضوع با پزشک خود مشورت کنید. خواب در طرف به منظور احساس حرکات کودک است.
در حال حاضر زمانی که دو ترمستر از بین رفته اند، مادر انتظار می رود که تولد نوزاد را در پیش بگیرد.

 

سونوگرافی و تست در هفته بیست و ششم بارداری

 

سونوگرافی و تست در هفته بیست و ششم بارداری

اگر بارداری طبیعی باشد، توصیه می شود که فقط سه تا سونو گرافی در ۹ ماه باشد. در هفته بیست و ششم بارداری متخصص زنان شما سونوگرافی دوم را انتخاب می کند. هدف اصلی این است که ارزیابی توسعه جنین، تشخیص ناهنجاری ها یا کمبود در توسعه اسکلت، ژنیتال، عضلات قلبی، عفونت های دستگاه ادراری، کیفیت و مقدار مایع آمنیوتیک، جفت و وابستگی آن باشد.

پزشک قبلا جنس نوزاد را می داند و می تواند به والدین آن را بگوید. پزشک علاوه بر سونوگرافی، سایر آزمایشات را انجام می دهد، از جمله آزمایش خون و ادرار اجباری. به منظور جلوگیری از توسعه دیابت، مادر باید آزمایش گلوکز خون را انجام دهد.

متاسفانه، دیابت در یک فرم ملایم در ۲٪ حاملگی رخ میدهد. اگر چه این بیماری بسیار رایج نیست، اما مشاوره اندوکرین ضروری است زیرا سطح بالای گلوکز در مادر می تواند سبب کاهش فشار خون و اضافه وزن در کودک شود. شما باید قبل از تحویل به رژیم غذایی بپردازید تا میزان قند خون طبیعی خود را حفظ کنید.

آزمایش خون می تواند کمبود آهن و میزان هموگلوبین خون در زنان باردار را نشان دهد. در مورد هر گونه انحراف از این هنجار، مادران پیشنهاد می کنند مکمل های آهن را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. یک فرآیند التهابی را می توان با روش آزمون ادرار تعریف کرد که سطح پروتئین و لکوسیت ها در خون را نشان می دهد و همچنین توانایی دستگاه ادراری برای مقابله با افزایش بار انجام دهد.

 

وضعیت رحم در هفته بیست و ششم بارداری

وضعیت رحم در هفته بیست و ششم بارداری

رحم در ماه هفتم بارداری، ۲۴ سانتیمتر (۹٫۵ اینچ) و ۱۶ سانتیمتر (۶٫۳ اینچ) عرض دارد رحم هر هفته یک سانتی متر (۰٫۴ اینچ) را افزایش می دهد، بنابراین فشار داخل اندام های داخلی باعث ایجاد یبوست، نفخ و سوزش در طول سه ماهه سوم می شود.

پلاسمید سرویکس کانال رحم را پر می کند و از دست دادن آن به معنای شروع زایمان است. این یک نوع سیگنال برای شروع تحویل است. علاوه بر این، این دوره با ظهور انقباضات دوره ای مشخص می شود که انقباضات آموزشی نامیده می شود.

معمولا، آنها درد را ایجاد نمی کنند و طول می کشد. هفته بیست و ششم بارداریبا خطر انقباض های دوره ای همراه با درد، گرفتگی و تخلیه آب مشخص می شود، بنابراین کمک پزشکتان از آن استفاده می شود.

تشکیل پلاسمای مخاط ممکن است موجب تخریب فراوان شود. تخلیه طبیعی سفید یا خاکستری و همگن است. اگر سبز، گلودرد و پنیر مانند، همراه با احساس سوزش در ناحیه تناسلی یا خارش باشد، نیاز به کمک پزشکی فوری دارد. اگر مادر باردار یک بیماری عفونی داشته باشد، لازم است که آن را درمان کنید، زیرا ممکن است نه تنها جنین را آلوده کرده و بر کیسه جنین تأثیر بگذارد، بلکه بر رشد و پیشرفت آن تأثیر می گذارد.

اگر باردار همراه با درد در شکم خونریزی داشته باشد، ممکن است از جفت غضروف و انقباض آن گواهی بگیرد، لازم است که با مشاور خود تماس بگیریم. تخلیه آبی متوسط حتی در مقادیر کوچک ناشی از نشت مایع آمنیوتیک بدون علائم خاص نیز نیاز به توصیه پزشک متخصص شما دارد.

شکم در هفته بیست و ششم بارداری

در هفته بیست و ششم بارداری، شکم واضح تر می شود و گردن شروع به رشد می کند. رشد شکم موجب ظهور راه هایی روی آن می شود که بعدا به نشانه های کشش تبدیل می شود. به منظور اجتناب از آن، لازم است مراقبت از پوست شکم با استفاده از ژل ها و کرم های خاص برای جلوگیری از علائم کششی در دوران بارداری باشید.

 

 در هفته بیست و ششم بارداری چه اتفاقی می افتد؟

در هفته بیست و ششم بارداری، نوزاد دارای ویژگی های خاصی مانند مژه و ابرو است. گوش ها نیز تشکیل شده اند. گوش داخلی کودک به طور عملی شکل می گیرد، در نتیجه کودک می تواند صداها را از دنیای بیرون تشخیص دهد، بنابراین ضروری است داستان او را به او بگوید، گوش دادن به موسیقی کلاسیک، آواز خواندن و صحبت کردن با کودک در صدای ملایم.

بسیاری از مردم بر این باورند که کودک می تواند صداها را تشخیص دهد؛ بنابراین، والدین باید با هم صحبت کنند که به تصور او از دنیای ناشناخته اطراف پس از تولد کمک کند. از آنجا که نوزاد شروع به چشم هایش می کند در این دوره، مادر را نباید نزدیک یک نور روشن قرار داد.

در هفته بیست و ششم بارداری، سیستم تنفسی شکل گرفته است: ریه ها محل و شکل شان را گرفته اند. استخوان های کودک تقویت می شوند و دندانهای دائمی نیز قوی تر می شوند، زیرا دندان های شیری و دائمی در حال حاضر تشکیل می شوند. پوست کودک صاف است، به تدریج رنگ خاصی به دست می آورد.

آرنج ها شکل می گیرد، پاها و بازوها در حال تبدیل شدن به یکدیگر هستند. قلب کودک ۱۳۵-۱۶۰ ضربه در دقیقه را انجام می دهد. خون با مواد مغذی و اکسیژن اشباع شده است، زیرا در داخل ورید بند ناف قرار دارد. در هفته بیست و ششم بارداری، مغز کودک یکی از وظایف اصلی را اجرا می کند: آن را به قشر غده فوق کلیه متصل می کند، که به ترشح هورمون ها توسط غده هیپوفیز کمک می کند.

جنین ۳۵٫۵ سانتی متر (۱۴ اینچ) طول دارد و وزن آن حدود ۷۵۰ گرم (۲۶٫۵ اونس) است. در این زمان نوزاد معمولا خواب است، او می تواند ۱۶-۲۰ ساعت در روز بخوابد، و او تنها در حالت بیداری حرکت می کند.

اریتمی جنین در هفته بیست و ششم بارداری

اریتمی جنین در هفته بیست و ششم بارداری
ضربان قلب نامنظم در این دوره رایج است، به این معنی است که آریتمی جنین دیده می شود. اختلال ضربان قلب کودک به علت رشد و توسعه مداوم او است. هنگامی که قلب کاملا شکل می گیرد، آریتمی ناپدید می شود. شما می توانید با یک متخصص گوش و حلق و بینی یا متخصص پری پاتولوژی تماس بگیرید تا بیشتر در مورد این پدیده بیشتر بدانید.

اگر آریتمی قبل از زایمان عبور کند، باید از پزشکان بخواهید که ضربان قلب کودک را در طول تحویل خود کنترل کند. اگر کودک در طی زایمان آریتمی دارد، بهتر است که آن را تحت نظر پزشک متخصص اطفال، که در صورت عوارض می تواند اقدامات مناسب را انجام دهد.

احساسات در هفته بیست و ششم بارداری

در هفته بیست و ششم بارداری نه تنها مادر می تواند تمام حرکات کودک را حس کند بلکه همچنین دیگران را احساس می کند. آنها می توانند کودک را در حال حرکت بر روی شکم مادر احساس کنند و به ضرب و شتم قلب کودک گوش دادن به گوش نزدیک به شکم گوش دهند.

جنین در رحم می تواند متفاوت رفتار کند: بسته به نوع خلقش، هر دو غیرفعال و فعال باشد. بعضی از نوزادان آرام می شوند، در حالی که دیگران به طور مداوم حرکت می کنند. بنابراین، رفتار کودک در دوران بارداری بر فعالیت پس از زایمان تأثیر می گذارد.

کاملا شایع است که در حال شلوغ شدن، مادر احساس نمی کند کودک در حال حرکت است، اما هنگامی که او در سمت چپ قرار دارد، فورا حضور او را احساس می کند. اگر این مسئله موجب اضطراب و عصبانیت شما می شود، بهتر است که دکتر خود را به قلب کودک گوش دهید و تأیید کنید که او احساس خوبی دارد.

احساس درد در هفته بیست و ششم بارداری

حرکات کودک می تواند درد شما را ایجاد کند، همانطور که نوزاد احساس آرامش می کند، فضای آزاد برای حرکات کم است. درد در شکم و زیر دندان ها می تواند ناشی از افزایش رحم، که اندام های داخلی را فشار می دهد. هورمون ها همچنین ممکن است درد را با هدف رفع رباط ها و مفاصل شما ایجاد کنند.

شما می توانید درد را که در کنار آن قرار دارد را کاهش دهید، زیرا در این موقعیت فشار رحم کاهش می یابد. گرفتگی عضلات پا و سردرد های مضر برای سه ماهه سوم، رایج ترین درمان برای این شرایط است.

پاهای خود را با یک بالش بالا ببرید تا بار بر روی آنها کاهش یابد. سردرد به سرعت در یک اتاق هوادهی، تازه و سایه دار عبور می کند. درد کمر درد ناشی از تغییرات هورمون و تغییر تدریجی بار است، بنابراین شما باید با عقربه های پاشنه بلند، انجام یوگا و کمربند مادری به عقب کمک کنید.

 

پیشنهاد ما:دانلود فایل صوتی:ناگفته های خطرات دوران بارداری

 

افزایش وزن در هفته بیست و ششم بارداری

افزایش وزن در هفته بیست و ششم بارداری

وزن در حال افزایش می تواند احساسات دردناکی ایجاد کند، بنابراین شما باید در طول حاملگی خود را با دقت کنترل کنید. هر هفته شما باید بیش از ۳۰۰-۵۰۰ گرم (۱۰-۱۷ اونس) کسب کنید. حفظ رژیم غذایی و خوردن سالم کمک می کند تا بدن شما را به شکل خوبی حفظ کند.

تغذیه مناسب در هفته بیست و ششم بارداری

تغذیه مناسب در هفته بیست و ششم بارداری

در هفته بیست و ششم بارداری، یک رژیم غذایی سالم و متعادل، برای اطمینان از پیشرفت مناسب کودک، ضروری است. شما باید مصرف مواد آلرژیک را کاهش دهید، مانند انواع توت ها و میوه های نارنجی، تخم مرغ، شیر، عسل، شکلات، کاکائو. در طول این دوره انواع غذاهای دودی، فست فود، نوشابه و غذاهای سرخ شده ممنوع است.

بارداری می تواند به سرعت به دلیل استفاده از شیرینی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند که به افزایش هضم سریع کربوهیدرات ها منجر می شود که منجر به دیابت حاملگی و در نتیجه دیابت نوزاد نیز می شود.

سینه ها در هفته بیست و ششم بارداری

در هفته بیست و ششم بارداری، سینه ها به سرعت رشد می کنند، بنابراین مراقب نوک پستان ها باشید تا آنها را برای تغذیه نوزاد آماده کنید. برای انجام این کار، سینه ها را با آب سرد و یا حوله سخت بشویید. این روش ها باید با دقت انجام شود تا از انقباض رحم جلوگیری شود.

رابط جنسی در هفته بیست و ششم بارداری

اگر هیچ مانع های پزشکی وجود نداشته باشد، شما می توانید در هفته بیست و ششم بارداری رابطه جنسی داشته باشید. این به دلیل ارگاسم زن است که برای بارداری مطلوب است به علت افزایش حساسیت ژنیتال، تامین خون اضافی و بهبود احساسات بیشتراست .

ارگاسم زن تاثیر مثبتی بر روی کودک دارد، به دلیل فعال شدن عملکرد جفت و ترشح هورمون ، آندورفین، که باعث می شود کودک احساس خوشحالی کند. مهم است که موقعیت مناسب برای مقاربت را برای کم کردن فشار روی شکم انتخاب کنید. تعداد زیادی از موقعیت های جنسی برای مادر و کودک سالم و سالم است. آنها تنوع در زندگی جنسی هر دو والدین را فراهم خواهند کرد.

خطرات در هفته بیست و ششم بارداری

در هفته بیست و ششم بارداری، زن می تواند از شرایط مختلف رنج می برد:

• فشار خون بالا و سردرد، که می تواند مشکلاتی را ایجاد کند؛ 
• درد در شکم ناشی از رشد و پیشرفت کودک است؛ 
• درد پشت و لومبوس، و همچنین درد پا و تورم.

توصیه ها در هفته بیست و ششم بارداری

• برای جلوگیری از واریس وریدی از باند الاستیک استفاده کنید. 
• غذای سالم، ارتباط با کودک؛ 
• نگرش مثبت به انتخاب نام نوزاد و دیگر لحظات مثبت در ارتباط با تولد نوزاد؛ 
• رفتن به دوره ها برای زنان باردار.

بارداری دوقلو درهفته بیست و ششم بارداری

در هفته بیست و ششم بارداری دوقلو، زن می تواند احساس ناراحتی کند. اگر چه حاملگی نزدیک به پایان است، ماه های بعد سخت تر می شوند. پایین رحم ۳۰ سانتی متر (۱۱٫۸ اینچ) بالاتر از پوبیس است. در حال حاضر رحم تقریبا تمام حفره شکم را پر می کند.

این اعضای دیگر را فشار می دهد. ریه ها نمی توانند به طور کامل گسترش پیدا کنند، بنابراین مادر آینده دوقلو ممکن است دچار تنفس شود. نه تنها دستگاه گوارش و تنفس احساس ناراحتی می کند، بلکه قلب نیز دارد. این در حد محدود عمل می کند. این مقدار بیش از حد به دلیل افزایش مقدار خون است.

هر کودک وزن در حدود ۸۰۰ گرم (۲۸ اونس) دارد. نه تنها اندامهای شما محدود است، بلکه دوقلوها نیز هستند. با وجود این، آنها در حال حرکت هستند و می توانند ارائه خود را تغییر دهند. به طور معمول بخش سزارین در صورت عدم تناسب در حاملگی چندگانه تجویز می شود. برخی از شانس ها برای تغییر این کار حرکات خاص وجود دارد، اما این همیشه کمک کننده نیست.

باردارید؟ این نکات را جدی بگیرید

نی نی سایت: در دوران بارداری به هیچ وجه نباید از کنار دردهای ناگهانی و علائم جدید بگذرید. پزشکان متخصص زنان و زایمان معتقدند بعضی اوقات همین دردها می تواند برای زن باردار و جنین خطرناک و جبران ناپذیر باشد. دکتر شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان درباره همین دردها و علائم ناگهانی گفت:« گاهی زنان باردار دچار افتادگی بند ناف می‌شوند که باید سریعا به بیمارستان مراجعه کنند. پرولایس یا افتادگی بند ناف یکی از موارد خطرناک و اورژانسی است که برای یک خانم باردار پیش می‌آید و سلامت جنین را به خطر می‌اندازد؛ به طور طبیعی در زایمان نرمال، سر جنین به سمت لگن مادر قرار می‌گیرد و با شروع درد زایمان دهانه رحم به آرامی باز و سر جنین از کانال زایمانی عبور می‌کند و نوزاد متولد می‌شود.»
این متخصص زنان و زایمان در ادامه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت:« باتوجه به اینکه بند ناف مواد مغذی و اکسیژن را به جنین می‌ساند، زمانی که از مجاری زایمانی خارج و تحت فشار قرار می‌گیرد، باعث کاهش اکسیژن، جریان خون و ضربان قلب جنین می‌شود در این شرایط باید سریعا جنین را خارج کرد، همچنین عارضه‌ای که این امر را تشدید می‌کند پارگی کیسه آب است.»
دکتر نیرومنش درباره پیشگیری از افتادگی یا پرولایس بندناف گفت:« راهی برای پیشگیری از این عارضه وجود ندارد اما خانم‌ها باید در ماه‌های آخر نسبت به حرکات جنین خود بیشتر توجه کنند و اگر احساس سنگینی یا فشار زیرشکم، کمر درد مقطعی و شاهد خروج مقداری مایع از رحم بودند باید هرچه سریع تر به بیمارستان منتقل شوند.»


منبع

اختلال وسواس در کودکان، نقش والدین و اعضای خانواده

وسواس فکری ممکن است در همه زمینه‌ها برای کودکان شما پیش بیاید و باعث گردد که کودکان دچار نگرانی و اضطراب شوند وسواس فکری در کودکان معمولاً در زمینه‌های، درس و امتحانات و نظافت می‌باشد که  اگر چنانچه شما شاهد بروز وسواس در کودک خود شده‌اید حتماً بایستی مورد بررسی قرار گیرد تا از آسیب روحی و روانی به کودک جلوگیری شود .

وسواس فکری کودکان چیست؟
وسواس فکری کودکان اختلالی است که  در کودکان به صورت تفکرات مزاحم و تکراری و همچنین به شکل رفتارهای، کلیشه‌ای خاص که باعث برانگیختگی و نگرانی آنان می‌شود نمایان می‌گردد.
معمولاً کودکان وسواسی خود را از درون تحت فشار می‌بیند و آن‌ها فکر می‌کنند  که با انجام ندادن یا انجام دادن برخی کارها ممکن است مشکلاتی برایشان ایجاد شود که همین موضوع به ایجاد و تقویت استرس در آن‌ها می‌پردازد .
 طبق تحقیقات انجمن روان‌پزشکان آمریکا تقریباً ازهر ۲۰۰ کودک و یا نوجوان، یک نفر دچار اختلال وسواس است. این اختلال به دلیل آن که توأم با درد، ناراحتی و یا بیماری جسمی خاصی نیست، معمولاً تا سنین نوجوانی و جوانی ناشناخته می‌ماند.
 
علل بروز وسواس در کودکان
روانشناسان هنوز موفق به کشف دقیق علت و زمان شروع اختلال وسواس در کودکان نشده‌اند، اما علل  چندی اعم از: داشتن سابقه خانوادگی و یا وراثت، شیوه‌های،تربیتی والدین، فرهنگ خانوادگی، اشکال در کارکرد سیستم عصبی و آشفتگی‌های،خلقی و رفتاری  در بروز این اختلال در کودکان دخالت دارند.
والدین  و اولیا مدرسه بایستی توجه داشته باشند که در بروز این مدل  افکار و اعمال تقصیر کودکان نمی‌باشد و کاملاً با افکار عادی کودکان تفاوت دارد. به عنوان مثال کودکی که  فکر آلوده بودن دست‌هایش او را به ستوه می‌آورد بارها و بارها با شستن دست‌های،خود سعی می‌کند اضطراب و تشویش خود را کم کند تا حدی که پوست دست‌هایش حساس و قرمز شوند  و یا کودکی که از درست بودن مشق‌ها و امتحانش شدیداً مضطرب است، ممکن است بارها و بارها آن‌ها را پاک کند و دوباره بنویسد.

علائم وسواس در کودکان
شناخت علائم و نشانه‌های کودک وسواسی کمی مشکل به نظر می‌رسد زیرا کودکان می‌توانند  خیلی ماهرانه افکار و رفتارهای، وسواس گونه خود را پنهان کنند . برخی مواقع والدین توانایی  پی بردن به افکار و اعمال وسواسی آن‌ها را ندارند و گاهی اوقات  نیز به شیوه‌ای رفتارهای کلیشه‌ای را انجام می‌دهند که  انجام این کارها جزء برنامه روزانه‌شان تلقی می‌شود.
رفتارهای وسواس گونه در کودکان معمولاً شامل رفتارهای است که  در زیر آورده شده:
_وسواس در زمینه کثیفی و آلودگی.
_ وسواس درباره  ویروس‌ها و میکروب ها و بیماری‌ها.
_ وسواس رفتاری که فرد نیاز به همدردی، دلسوزی و رسیدگی دارد.
_ وسواس در زمینه وضع ظاهر لباس و آرایش موها .
_وسواس فکری در زمینه اعداد به خوش‌یمن بودن روزها، مسایل خرافی ، ساعات و….
_وسواس افکار مذهبی منفی رعایت واجبات و....
_ وسواس افکار پرخاش‌جویانه و تمایلات جنسی نامتعارف.
_ ترس شدید از داشتن بیماری‌ها و یا صدمه دیدن یکی از اعضای خانواده.
_ اشتغال شدید فکری درباره کارهای خانگی.
_ داشتن ایده‌ها و افکار مزاحم و ناخودآگاه.
  علائمی که باید نسبت به آن‌ها حساس بود تا این اختلال را در کودکان زود تشخیص داد شامل موارد زیر است:
– آسیب رسیدن به پوست بدن کودک و ترک خوردن و یا خشکی پوست دست کودک بر اثر شستن مکرر دست‌ها.
– مصرف بیش از حد صابون، دستمال کاغذی، کاغذ توالت و باز گذاشتن بیش از حد آب دستشویی و حمام … .
– افت تحصیلی ناگهانی و پایین آمدن نمرات  کودک در امتحانات مدرسه.
– صرف زمان زیاد برای نوشتن مشق.
– پاره شدن کاغذ دفتر مشق یا تکه‌تکه شدن پا کن در اثر پاک کردن‌های زیاد یا پاره کردن برگ‌های دفتر مشق .
– تعریف کردن مکرر و یک نواخت درس‌های روزانه با استفاده از جملات مکرر.
– تعویض بیش از حد لباس .
– داشتن مراسمی طولانی برای خوابیدن.
– نگرانی برای سلامتی اعضای خانواده.
– اصرار بر دادن آزمایش‌های گوناگون پزشکی برای اطلاع از سلامتی خود و اعضای خانواده.
معمولاً علائم اختلال وسواس بندرت یک‌باره شروع می‌شوند. سایر اختلالاتی که معمولاً همراه با اختلال وسواس فکری _ عملی پدید می‌آیند، عبارت‌اند از: اختلالات اضطرابی، افسردگی، اختلالات مربوط به کمبود توجه، بیش فعالی، اختلالات مربوط به یادگیری، اختلالات رفتاری مانند جویدن ناخن، تیک‌های عصبی، خارش پوست

درمان وسواس در کودکان و نوجوانان
رفتاردرمانی بهترین نوع درمان وسواس فکری در کودکان و نوجوانان است و فقط در مواردی  دارودرمانی پیشنهاد می‌گردد . طبق این روش‌ها ابتدا رفتار درمانگر کودک را تشویق می‌کند تا افکار و کلیشه‌های  وسواسی خود را به صورت دقیق و با جزئیات  شرح دهد تا او بتواند اجزای کلیدی این رفتارها را شناسایی کند. آنگاه روان‌درمانگر از کودک می‌خواهد که کارهایی که انجام ندادن هر کدام در او اضطراب و نگرانی ایجاد نمی‌کند را حذف کند. در این مرحله درمانگر ضمن پذیرش حالات، افکار و روحیات  کودک سعی می‌کند به او بفهماند که هر فردی ممکن است در مواردی دچار خشکی رفتار و اشتغالات ذهنی وسواسی گردد  که به دلایل نامفهومی مدام میل به تکرار آن‌ها دارد . هدف او از این کار این است که تا حدود زیادی افکار وسواسی کودک را متزلزل کند تا حدی که رفته‌رفته بتواند گام‌های  موثری برای حذف این مدل رفتارها بردارد. گروه دیگری از رفتار درمانگران که روش‌های  خود را بر پایه دیدگاه شناخت درمانی استوار کرده‌اند نیز برای درمان رفتارهای  وسواسی  کودکان و نوجوانان سعی می‌کنند ابتدا به کودک بیاموزند که چطور می‌تواند احساسات و افکارش را درباره فکر و عملی که انجام می‌دهد، تغییر دهند. برای مثال: اگر کودکی وسواس آلودگی دست‌هایش را دارد  از او می‌خواهند که  دست‌هایش را کثیف کند(مثلاً گل آلود، چرب، خمیری، ماسه‌ای و…) و سعی کند بدون آن که چندین بار دست‌هایش را بشوید به بازی خود ادامه دهد و فقط در انتهای  بازی دستش را بشوید.
 در این  روش تغییر نگرش کودک درباره کثیفی و آلودگی مدنظر است و اینکه او بتواند باور کند که خمیر بازی  نوعی وسیله بازی برای  کودکان است که از مواد بهداشتی درست شده است و لزومی نیست در حین خمیر بازی چندین بار دست‌هایش را بشوید. روش‌های  درمان رفتاری زمانی که اعضای خانواده هم درگیر حل مشکل شوند  بهترین شیوه درمان محسوب می‌شود.  روانشناسان و متخصصین علوم رفتاری معتقدند کودکانی که  برای  درمان خود از این مدل ها استفاده می‌کنند نیاز به حمایت، همکاری و مشارکت تمام اعضای خانواده دارند. در حقیقت درصد بهبودی کودک بدون همراهی خانواده خیلی کم می‌شود، زیرا شیوه‌های  درمان شناختی رفتاری اغلب با قدری اضطراب و نگرانی توأم هستند که اگر حمایت روانشناس والدین و اعضای خانواده را همراه نداشته باشد  درمان و بهبود کودک را به تأخیر می‌اندازد.

نقش والدین و اعضای خانواده در درمان کودکان وسواسی
-تشخیص وسواس از طرف والدین و اعضای خانواده و اقدام برای  درمان کودک
-والدین باید بپذیرند که کودک در بروز رفتار وسواسی خود هیچ گناه و تقصیری ندارد.
- والدین بایستی سعی کنند آگاهی‌های خود را در زمینه نوع بیماری فرزندشان بالا ببرند و انتظارات و خواسته‌هایی در حد توان کودک از او داشته باشند.
-تشویق و همراهی کودک در ترک رفتارهای وسواسی.
-کاهش میزان شرایط اضطراب و استرس در فضای خانواده و حکم‌فرما شدن آرامش در خانه.
-تصحیح و اصلاح رفتارهای وسواس گونه والدین و تغییر الگوها و عادات غلط در خانواده. 

وزن گیری جنین در بارداری، هفته چندم شروع می شود؟

الگوی رشد جنین شما در ابتدا به آرامی پیش می رود، و سپس در حدود 32 هفتگی وزن گیری جنین بیشتر می شود، و تنها در هفته های آخر قبل از زایمان، کند می شود.
مثلا، در هفته ی 14 تا 15، جنین روزانه (۵ گرم)، و در هفته ی 32 تا 34 بارداری روزانه (30 تا 35 گرم) وزن اضافه می کند که در حدود (0/23 کیلوگرم در هفته است).
پس از هفته ی 36 بارداری، میزان رشد جنین کند می شود، و در هفته های 41 و 42 که در این زمان زایمان به تأخیر افتاده است، ممکن است رشد جنین به حداقل برسد یا دیگر رشد نکند.

علاوه بر رژیم غذایی و اضافه وزن، عوامل زیر بر رشد جنین تأثیر می گذارند:
کشیدن سیگار: 
کشیدن سیگار می تواند وزن هنگام تولد را در حدود نیم پوند (تقریبأ ۲۰۰ گرم) کاهش دهد.
دیابت: 
اگر مادر به دیابت ابتلا دارد، بچه می تواند بسیار درشت یا بسیار ریز باشد.
ژنتیک یا سابقه ی خانوادگی: 
ریز نقش بودن یا درشت اندام بودن پدر و مادر در وزن جنین موثر است.
عفونت جنینی: 
برخی از عفونتها بر رشد تأثیر می گذارد؛ گرچه برخی دیگر تأثیرگذار نیست.
مصرف داروهای غیرقانونی: 
مصرف مواد مخدر می تواند رشد جنین را کند کند!
سابقه ی پزشکی مادر: 
برخی مشکلات پزشکی، مانند فشار خون بالا با لوپوس (سل پوستی)، می تواند بر رشد جنین تأثیرگذار باشد.
بارداری های چندقلویی: 
دوقلوها یا سه قلوها اغلب کوچکتر از بچه های تک هستند
عملکرد جفت: 
جریان خون جفت اگر کمتر از حد متوسط باشد، می تواند رشد جنین را کند کند.
پزشک میزان رشد جنین شما را اغلب با اندازه گیری ارتفاع قله ای و توجه به اضافه وزنتان بررسی می کند. اگر اضافه وزن شما بسیار زیاد یا بسیار کم باشد، یا اندازه گیری های ارتفاع قله ی رحمتان غیرعادی باشد، یا موردی در سوابقتان وجود داشته باشد که شما را در معرض خطر مشکلات مربوط به رشد قرار دهد دکترتان برای ارزیابی دقیق تر وضعیت، به احتمال زیاد ش ما را برای بررسی از طریق سونوگرافی می فرستد.

هرچه می خورید ارزیابی کنید
حفظ یک رژیم متعادل، کم چربی، و پرفیبر نه تنها برای فرزند شما، که برای سلامت خود شما نیز اهمیت دارد. مصرف پروتئین به مقدار کافی حائز اهمیت است، زیرا پروتئین بسیاری از وظایف بدن را انجام میدهد. وجود فیبر در رژیم غذایی شما در جلوگیری یا کاهش یبوست و بواسیر کمک می کند. می توانید با مصرف نکردن چربی زیاد، قلب خود را سالم نگه دارید، و همچنین از بالا رفتن اضافی وزن که کم کردن آن می تواند مشکل باشد، خودداری کنید.
همچنین با جلوگیری از اضافه وزن زیاد، احتمال بروز ترکهای پوستی را کاهش می دهید. اگر رژیم غذایی شما متعادل و فاقد شکر و چربی زیاد است، نیازی نیست برنامه ی غذایی خود را تغییر بدهید.
به طور متوسط در دوران بارداری، باید تقریبأ ۳۰۰ کالری بیشتر در روز مصرف کنید. این بدین معناست که اگر دارای وزن طبیعی هستید و روزانه ۲۱۰۰ کالری دریافت می کنید، باید در دوران بارداری روزانه به طور متوسط ۲۴۰۰ کالری دریافت کنید (شاید در سه ماهه ی اول کمی کمتر و در طول سه ماهه ی سوم کمی بیشتر).
نیاز به افزایش مقدار کالری زا به این میزان، به معنای این نیست که هرروز معجون بستنی و آجیل بخورید. پر کردن این احتیاجات از طریق غذاهای مغذی اهمیت می یابد. پزشک شما به احتمال زیاد، مصرف ویتامین ها و مواد معدنی مکملی را نیز به شما توصیه می کند.
منبع: نی نی نما